Sosyal Medya

Coğrafyamız

DAEŞ’in insan kaynağı Rusya!

Türkiye 2011’den geçtiğimiz 12 Şubat’a kadar binlerce yabancı savaşçıyı yakaladı. 519 kişiyle en çok sınır dışı edilenler ise Ruslar oldu.



Türkiye, bir yandan terör örgütleriyle amansız mücadelesini sürdürürken, diÄŸer yandan bu örgütlere katılmak isteyen yabancı savaşçılara karşı da tedbirlerini artırıyor. 

BaÅŸta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından Suriye’deki çatışma bölgelerine gitmek isteyen binlerce kiÅŸi Türkiye sınırında durduruldu. İç savaşın baÅŸladığı 2011 baÅŸlarından 12 Åžubat 2016 tarihine kadar DAEÅž’e katılmak üzere yola çıktığı belirlenerek gözaltına alınan 3 bin 619 kiÅŸiden 983’ü tutuklandı.  2 bin 896 kiÅŸi ise sınır dışı edildi. Halen 35 bin 970 yabancı uyruklu kiÅŸi hakkında Türkiye’ye giriÅŸ yasağı uygulanıyor. 

Ä°KÄ°NCÄ° SIRADA FRANSA 

Yakalanan “yabancı savaşçılar” arasında ABD’den Almanya’ya, Ä°srail’den Libya’ya, Yemen’den Maldivler’e kadar farklı coÄŸrafyalardan 57 ülkenin vatandaşı yer aldı. 5 yıl içerisinde sınır dışı edilen 2 bin 896 kiÅŸiyle ilgili verilerdeki detaylar ise dikkat çekti. Sınır dışı edilen yabancı ülke vatandaÅŸları arasında ilk sırada 519 kiÅŸi ile Rusya bulunuyor. DAEÅž’i vurma gerekçesiyle Suriye’ye gitmesine karşın, adeta örgütle mücadele eden muhalifleri vuran Rusya gibi, vatandaÅŸlarının da DAEÅž’e desteÄŸi dikkat çekti. Rusya’yı 192 kiÅŸi ile Fransa izledi. Fransa’nın ardından 180 kiÅŸi ile Endonezya, 138 kiÅŸi ile Azerbaycan, 128 kiÅŸi ile Tacikistan yer aldı. Sınır dışı edilenler arasında Almanlar, Ä°ngilizler, Belçika ve Danimarkalılar da yer aldı.  

Kaynak : AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.